Licitjeim

  Jelenleg nincs olyan futó aukció, amelyben Ön licitet adott volna le.

  A gombra kattintva nézze meg korábbi aukcióinkat:

Megfigyelt tételek

  Ön még nem állított be megfigyelt tételt.

 

Általános szerződési feltételek - Adatvédelmi szabályzat

A Mipo Kft. az aukciót az árvereztetők megbízásából szervezi, rendezi és vezeti. Az aukción regisztrációt követően mindenki részt vehet, a Kft. azonban fenntartja a jogot, hogy egyes személyeket indoklás nélkül az árverésből kizárjon. 

A Mipo Kft. aukcióin résztvevők, az árverésekre szállítók az ajánlat megtételével illetve a beadott tárgyak átadásával elfogadják ezen szerződés feltételeit, és magukra kötelezőnek ismerik el. 

A Mipo Kft biztosítja, hogy a katalógusban ismertetett művek előzetesen megtekinthetők az Aukciósház irodájában (1053 Budapest, Múzeum krt.27.)  és azok a bemutatott állapotban kerülnek árverésre. Megtekintési időket a Kft. az árverési katalógus megjelenési idejével egyidőben hozza nyilvánosságra weboldalán – www.aukcio.net. 

A tételeket a Kft. a legjobb tudása szerint írja le, hibáival együtt. A fel nem tüntetett hibákért a Kft. szavatol, kivéve, ha azok leírás nélkül is láthatóak voltak az aukció internetes katalógusában, vagy a személyes megtekintés alkalmával.

A valóságnak nem megfelelő leírás miatti károkért, reklamációkért a Kft. helytáll. A nyilvánvaló elírásokból, könnyen felismerhető tévedésekért a Kft. csak a tétel visszavételével áll helyt. 

Az aukción szereplő tételek eredetiségéért a Kft. felelősséget vállal határidő nélkül, kivéve, ha a tétel leírásában jelezve van a tétel bizonytalan megítélése. (pl., jelzés nélkül, vagy XY jelzéssel, de nem hivatkozunk direkt a hasonló nevű jegyzett szerzőre/művészre életkori adatokkal. 

Az oldal valós időben közvetíti az ajánlatokat CET (UTC+1). Minden ajánlat azonnal megjelenik. Az Aukciósház a legmagasabb ajánlatot adónak licitálónak adja el a tételt, nincs se minimálár, se védőár. Mipo Kft. nem vállal felelősséget az internetszolgáltatásért, amelyet a ügyfél használ.

Azon résztvevők, akik online nem tudnak részt venni az árverésen, vételi megbízást adhatnak. Személyesen, telefonon: 06 70 380 5044 vagy 06 70 380 5045, e-mailen: info@porto-bello.hu vagy info@aukcio.net


A licitlépcsők a következők:

EttőlEddigLicitlépcső
0 Ft-tól4 999 Ft-ig200 Ft
5 000 Ft-tól9 999 Ft-ig500 Ft
10 000 Ft-tól49 999 Ft-ig1 000 Ft
50 000 Ft-tól99 999 Ft-ig2 000 Ft
100 000 Ft-tól199 999 Ft-ig5 000 Ft
200 000 Ft-tól499 999 Ft-ig10 000 Ft
500 000 Ft-tól999 999 Ft-ig20 000 Ft
1 000 000 Ft-tól-50 000 Ft

 

Licit törlése

Polgári Törvénykönyv 6:64. §-a szerint - az érvényes ajánlatot tevő felhasználó az aukció zárásáig az ajánlatához kötve marad, mivel az aukciós szolgáltatás jellegéből kifolyólag az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az ajánlati kötöttség időtartama az aukció időtartamával egyezik meg. Az ajánlat törlésére köteles a Kft., ha a tétel olyan hibájára derül fény, amely a leírásban nem volt feltüntetve, és a képen vagy a személyes megtekintés alkalmával nem volt látható. Egyéb esetekben a Mipo Kft. nem kötelezhető ajánlat törlésére. 

Ha azonban az ajánlat tévedés következménye a Kft. törli az ajánlatot, ha a törlést a  licit leadás után legfeljebb 12 órán belül kérik írásban (email) és a tételre a téves ajánlattétel után nem érkezett több mint 2 ajánlat vagy ha az adott tételre csak a téves ajánlat érkezett.

Az árverés zárása után ajánlatot nem lehet töröltetni, a vevő köteles a megnyert tételt átvenni és kifizetni, kivéve, ha utólag derül fény visszavételre jogosító hibára.

 

Elnyert tételek átvétele

A tétel a leütési ár + 20% jutalék megfizetése után kerül a Vevő birtokába. Az árverésünkre való regisztrációval a Vevő elfogadja az árverési feltételeinket, s - a Ptk. rendelkezései alapján - a vásárlástól való elállást, szerződésszegésnek tekintjük.

 • Személyesen: személyes átvételre és a tételek kifizetésére az árverést követő első nyitvatartási napjától (általában hétfő) két hétig van lehetőség. A két hét után ki nem fizetett tételeket 5% késedelmi kamattal terheljük. A hosszabb időn keresztül át nem vett, nagyméretű tételek után a Mipo Kft. jogosult tárolási díjat számítani. Ha a vevőnek az adott árverésen beadott tétele is van, jogosult követelését beszámítani tartozásábaA Mipo Kft. jogosult az ügyfél hozzáférését a honlaphoz felfüggeszteni, amennyiben egy hónapon túli, vagy jelentős összegű ki nem fizetett tételei vannak.
 • Kiszállítással: Ha a vevő kiszállítással kéri a licitálás során az elnyert tételek átvételét, az árverést követő néhány napon belül újabb értesítést küldünk a költség pontos összegérőlA Mipo Kft. mindent megtesz, hogy a fennálló lehetőségek mellett lehetőleg kedvező áron, ugyanakkor biztonságosan szállítassa ki a küldeményt a vevőnek. A tételek küldése történhet postai úton, a DPD ill. GLS futárszolgálat igénybevételével. A kézbesítés során keletkezett hibákért, sérülésekért Kft. nem vállal felelősséget. A reklamációt tudjuk érvényesíteni a szállító cég felé, amennyiben a küldemény megsérülését a kézbesítéskor rögtön jelzi a vevő a kézbesítőnek és jegyzőkönyvet vesznek fel vele, vagy súlyos sérülés esetén a vevő megtagadja az átvételt. Ha ez nem történik meg, a szállító cég is mentesül a kártérítés alól. Képek, festmények, törékeny tárgyak kiszállítását a Kft. nem vállalja csak a vevő által megrendelt szállítón keresztül.

Fizetési lehetőségek 

 • személyesen (készpénz, bankkártya)
 • banki átutalással (előre)
 • bankkártyával (OTP rendszerén keresztül)
 • PAYPAL (+4% költség felszámolása mellett)

Tétel visszavétele, reklamáció

Az árverésen az ügyfél az alábbi esetekben nem köteles átvenni, illetve az átvételt követően kérheti visszavételét:

 • Rossz tételre lett rögzítve az ajánlata a Mipo Kft egyik munkatársának hibájából és ez leadott írásos ajánlattal bizonyítható.
 • A tétel leírása nem fedi a valóságot, és a tévedés lényegesen befolyásolja a tétel megítélését, értékét.
 • A tételnek olyan hibája van, ami nem volt jelezve, kivéve ha a tételt az ügyfél előzetesen megtekintette, akár személyesen, akár az interneten (amennyiben a hiba az interneten is felismerhető).
 • A tétel hamis.
 • Festményeknél, grafikáknál a visszavételhez írásbeli szakértői vélemény szükséges ha a vevő arra hivatkozik, hogy a tétel hamis.
 • A tétel leírása félrevezető volt.
 • Ha postán elküldött tétel visszavételének van helye, a visszaküldés költségeit a Mipo Kft. utólag megtéríti.
 • Személyesen, irodánkban átvett tételről, reklamációt csak a helyszínen lehet bejelenteni. Az elnyert tételek egy részének kapcsán felmerült jogos reklamáció nem mentesíti a vevőt a többi tétel átvételének kötelezettségétől.
 • Ha a tételt postai vagy futárcéges szállítással rendelték, reklamációt az átvételtől számított 2 napon belül fogadunk el, írásban.
 • Festmény üvegének a töréséért, vagy gipsz rátétes keret sérüléséért nem vállalunk felelősséget és nem fizetünk kártérítést.

2016-tól igénybe vehető az Európai Bizottság online vitarendezési platformja (European Online Dispute Resolution (ODR) Platform) is vita esetén. A platform az alábbi linken elérhető: http://ec.europa.eu/consumers/odr/


Elállási jog:
Az árverésen licitált és elnyert tételek esetében a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés k) pontja alapján elállási jog nem illeti meg a nyertes ajánlattevőt.
Az elállásról szóló nyilatkozatot írásban, vagy emailben kell megtenni az info@aukcio.net címre, vagy postán a 1053 Budapest Múzeum krt.15.. címre megküldve, vagy a helyszínen személyesen átadva.
Panaszával a fogyasztó a Budapesti Békéltető Testülethez is fordulhat.

 

Adatvédelmi szabályzat

A regisztráció során megadott adatokat a szolgáltatás igénybevételéhez, valamint a felhasználóval való egyszerűbb kapcsolattartás miatt kérjük. A személyes adatok megadása önkéntes. Regisztráció során rögzítjük a felhasználó nevét, címét, e-mail címét, telefon számát. Különleges adatot nem kezelünk.
A felhasználót külön kérésére közvetlen üzletszerzési, illetve marketing céllal megkereshetjük, de ezt hírlevelünkre való feliratkozással kérheti.

A honlap látogatása során a Mipo Kft. rögzíti a felhasználók IP címét, a látogatás időpontját, eszköz képernyő felbontást, használt operációs rendszert, böngésző verziót, hivatkozó - és a megtekintett oldal címét - technikai okból, valamint a felhasználói szokásokra vonatkozó statisztikák készítése céljából.

Elektronikus fizetés esetén tudomásul veszem, hogy a Mipo Kft. (1053 Budapest Múzeum krt. 15.) adatkezelő által a aukcio.net felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, cím, mobil telefonszám, e-mail cím. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: https://simplepay.hu/vasarlo-aff
Az érintett kérésére ingyenesen tájékoztatást kap személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését, kezelésének korlátozását. A személyes adatot töröljük, ha kezelése jogellenes, valótlan adatokat tartalmaz, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Elnöke elrendelte.

Adatai törlését kérheti cégünktől. A kéréstől függetlenül vásárlás esetén jogszabályi kötelezettségek miatt adóhatóság és esetleges rendőrségi megkeresésék teljesítése céljából az utolsó vásárlástól, vagy beadástól számított 6 évig adatait megőrizzük rendszerünkben, bár ezek közvetlenül már nem lesznek hozzáférhetőek.

Hírlevél szolgáltatásunkról a hírlevélben található hivatkozásra kattintva leiratkozhat.