Licitjeim

    Jelenleg nincs olyan futó aukció, amelyben Ön licitet adott volna le.

    A gombra kattintva nézze meg korábbi aukcióinkat:

Megfigyelt tételek

    Ön még nem állított be megfigyelt tételt.

 

Licitálás

1. REGISZTRÁCIÓ → 2. AUKCIÓ KIVÁLASZTÁSA → 3. TÉTEL KIVÁLASZTÁSA → 4. LICIT ELKÜLDÉSE → 5. LICITEK KÖVETÉSE A "LICITJEIM" GOMB ALATT található, ahol követhető a kiválasztott tételekre leadott licitjeit illetve a "Saját profil - aktív tevékenységeim alatt".

LICITÁLÁS

Az aukciósház a katalógusának tételeire online liciteket fogad a megjelölt időszakon belül. Az online aukcióhoz nem tartozik hagyományos - offline, termes -  esemény, mivel a licitek csak az internetes felületen zajlanak. Online licitálni regisztráció után lehet. Az online licit funkciót belépés után tudja használni.

Regisztrációs lépések azoknak, akik már ügyfeleink (korábban is kaptak email-t tőlünk):

  1. lépés: nyomja meg a jobb felső sarokban a "bejelentkezés" gombot, majd írja be  email címét és kattintson az "elfelejtett jelszó" gombra;
  2. lépés: feljön egy " elfelejtett jelszó" ablak, ide újra írja be az email címét, s nyomja meg a "mehet" gombot;
  3. lépés: megkapja az adott email címre azt a linket, amire kattinva, az új jelszó beírható;
  4. lépés : mentse el ezt az új jelszót, s lépjen be vele a "bejelentkezés" gombra kattintva.


Belépést követően az aktuális aukcióra kattintva az árverési katalógushoz jut, ahol Ön a következő funkciókat és információkat találja:

  • Minden árverési katalógusban megtalálhatja az aktuálisan szereplő tételeket kategóriákra szétbontva. Ez laptopon asztali gépen a a képernyő baloldalán található, mobilon, tableten középen legördülő ablakból tud választani.
  • A "Könyvek" kategórián belül továbbá kiválaszthatja az Önhöz legközelebb álló témakört - nem feltétlenül szükséges a teljes anyagot átnéznie. Ezek a témakörök a katalógus szám alatt jelennek meg kék keretben. Több témakört is választhat egyszerre.A tételek között navigálhat egyesével lépegetéssel ("előző tétel" v. "következő tétel" vagy - ha már ismeri a tétel számát, akkor az  "Ugrás tételszám alapján" keretbe írja be a megfelelő számot és az enter gomb megnyomásával megkapja a tétel licit oldalát. 
  • Liciteket először a fő aukciós (katalógus) oldalon kell leadni, majd az itt leadott licitek megjelenek "szív" piktogrammal jelzett "Licitjeim" alatt (jobb felső sarokban), ahonnan folytathatja a licitálást. Vagy a már leadott licitek megjelennek a "Saját fiók → aktív tevékenységem" menüpont alatt is, ahol szintén nyomon tudja követni a már licitált tételek útját.
  • Amennyiben Önt érdekli egy tétel, de még nem döntötte el, hogy akar-e leadni licitet rá, akkor "megfigyelt" státuszba helyezheti úgy, hogy a licit oldalon a jobb felső sarokban található gombostű piktogramra kattint, így ugyanezen szimbólum alatt a főoldalon is megtekintheti ezt a tételt, s licitálhat is rá. Mihelyt leadta licitjét a tétel átkerül a a "licitjeim" panelba. A megfigyelt tételek sorsa szintén nyomon követhető a "Saját fiók → aktív tevékenységem" menüpont alatt.
  • Aktuális ajánlat: az online licit aktuális állását, az aktuálisan nyerő licitet mutatja. (A tétel kikiáltási árát a funkciógombok fölött találja.)
  • Licit elküldése: a "licitálok" gomb megnyomása: Ha még senki nem tettek ajánlatot a tételre, akkor a kikiáltási ár az első licit. Minden további ajánlat a következő licitlépcső szerint megajánlható összeg lesz. Figyelem, LICITET NEM LEHET TÖRÖLNI! A licit gomb megnyomása fizetési kötelezettséggel jár!
  • Licit indul: a tételre adható online licitek indulásának kezdő időpontját jelzi.
  • Licit zárul: a tételre adható online licitek záró időpontját jelzi.
  • Hátralevő idő: az aukcio.net kiírja a tétel online licit zárulásáig hátralevő időt, visszaszámlál.
  • Licitügynök beállítása: Licitügynököt akkor érdemes beállítani, ha Ön nem akarja/tudja végig követni az árverést az interneten, hanem megajánl egy fix összeget, és az ügynök addig a határig képviseli Önt a licitharcban. A licitügynök egy beíró mező, közvetlenül a licit gomb alatt, a tétel mellett. Bármekkora összeget beírhat, DE ha a megadott összeg nem egyezik a licitlépcsőkkel, az oldal a hozzá legközelebbi eggyel kisebb összeget fogadja el. Pl. 30.500 Ft-ot ír be, de nálunk ilyen licitlépcső nincs, ezért 30.000 Ft-nak veszi. Ezt kiválasztja, és utána rákattint az "ügynök beállítása" gombra. A beállított licitügynök összege nem nyilvános, azt csak Ön látja. Licitügynököt akkor is állíthat be, ha az Öné volt az utolsó licit, ekkor nem önmagára licitál, hanem az ügynök  "betárazza" a későbbi licitjeit, arra az esetre, ha más vevő rálicitál arra tételre. Az  ügynököt menet közben is tudja módosítani, felfele és lefele is. Felfele bármeddig, lefele pedig: a korábban beállított összegtől lefele, DE a módosított összeg nem lehet kisebb, mint az aktuális nyerő ár + 1 licitlépcső. Ugyanakkora összeghatárnál a licitügynök nyerő a sima licitálóval szemben, vagyis a korábban leadott ügynöki ajánlat a nyerő. Ha két, azonos összegű ügynök beállítás van, akkor is az előbb beállított ügynök a nyerő.
  • Az el nem kelt tételek az aukció végéig visszakérhetők "újranyitom" funkcióval - ugyanúgy működik, mint a termes árveréseken a visszakért tétel-, de a teljes aukció lejárata után még 10 percig licitálható, amikor is minden visszakért tétel ugyanabban az időpontban lezárul. Az "újranyitom" gomb a licitoldalon található.
  • Azok a tételek amelyek még így sem kelnek el, átkerülnek az "AfterSale" menübe (utólagos értékesítés), amely a főoldalon található. Az itt megjelenő tételekre ajánlatot adhat, amely adott esetben lehet alacsonyabb is mint a kikiáltási ár. Az Aukciósház visszajelez Önnek - a beadóval történő egyeztetés után-, hogy ajánlatát elfogadta-e. Kérem ne feledje, hogy 20% árverési jutalékot az aftersale ajánlatoknál is felszámítunk!

Egyéb fogalmak:

  • Licit indul és licit zárul: az online aukció kezdő és végpontjai, e két időpont között zajlik az online aukció.
  • Licitlépcső: A licitek megajánlható lépésközeit mutatja, kerek összeghatárok között. A licitlépcsőt érdemes megtekinteni az online licit kezdete előtt.
  • Hosszabbítás (bizonyos esetekben): A tételek nem egyszerre járnak le és kerülnek át az újranyitom státuszba, hanem a megjelölt lezárási időponttól kezdődően 15 másodperces eltéréssel járnak le. Amennyiben Ön az utolsó fél percben licitet tesz, úgy az adott tétel lejárati ideje egyszer fél perccel meghosszabbodik. Figyelem, a következő tétel nem várja meg, amíg az előző tétel eladódik! És fontos tudnia, hogy a tételeket Ön lapozza, nem a rendszer lép tovább! (Ekkor - különösen - érdemes a Licitügynök funkciót használni, hogy Ön azonnal tovább léphessen).
  • Értesítések:az aukcio.net rendszere azonnali email értesítést küld az online aukció menete során, amennyiben a "profilom" menüpontban bejelölte "Minden egyes, engem érintő liciteseményről értesítést kérek". Ezek a következők lehetnek:
    • ha Ön érvényes licitet tett;
    • ha az Ön online licitjét felüllicitálták;
    • ha Ön érvényes licitügynököt állított be;
    • ha az Ön licitügynöke érvényes licitet tett;
    • ha Ön nyerte meg a tételt;
    • Kérjük, hogy ellenőrizze e-mail fiókjának spam és egyéb mappáit is! Előfordulhat, hogy bizonyos e-mail címekre a rendszerünk által rögtön kiküldött levelek nem azonnal, hanem csak kis késéssel (néhány perc) érkeznek meg - ezért az aukcio.net nem vállal felelősséget!
    • Amennyiben nem szeretné az összes licit mail-t megkapni, akkor ezt a "profilom" alatt ki- és bekapcsolhatja.  
  • Értesítés az árverés végén:  Nyertes licitjeiről minden esetben az aukcio.net összesítő emailt küld, ahol ellenőrizheti elnyert tételeit, kiválaszthatja az átvételi módot  az Önnek leginkább megfelelő linkre kattintva. Későbbiekben ezt ellenőrizheti "Saját fiók → korábbi tevékenységem" menüpont alatt.

Kérem eszközén állítja be a pontos időt, mert rossz beállítás miatt is lecsúszhat a tételről!


Személyes átvétel: az elnyert tételek átvehetőek a Mike Portobello Aukciósház irodájában (1053 Bp. Múzeum krt. 27. II. emelet, 10-es kapucsengő) hétfőtől péntekig 11-15 óráig, de telefonon történő egyeztetést szükséges.