Licitjeim

  Jelenleg nincs olyan futó aukció, amelyben Ön licitet adott volna le.

  A gombra kattintva nézze meg korábbi aukcióinkat:

Megfigyelt tételek

  Ön még nem állított be megfigyelt tételt.

 

Licitálás

1. REGISZTRÁCIÓ → 2. AUKCIÓ KIVÁLASZTÁSA → 3. TÉTEL KIVÁLASZTÁSA → 4. LICIT ELKÜLDÉSE → 5. LICITEK KÖVETÉSE A "LICITJEIM" GOMB ALATT található, ahol követhető a kiválasztott tételekre leadott licitjeit illetve a "Saját profil - aktív tevékenységeim alatt".

LICITÁLÁS

Az aukciósház a katalógusának tételeire online liciteket fogad a megjelölt időszakon belül. Az online aukcióhoz nem tartozik hagyományos - offline, termes -  esemény, mivel a licitek csak az internetes felületen zajlanak. Online licitálni regisztráció után lehet. Az online licit funkciót belépés után tudja használni.

Regisztrációs lépések azoknak, akik már ügyfeleink (korábban is kaptak email-t tőlünk):

 1. lépés: nyomja meg a jobb felső sarokban a "bejelentkezés" gombot, majd írja be  email címét és kattintson az "elfelejtett jelszó" gombra;
 2. lépés: feljön egy " elfelejtett jelszó" ablak, ide újra írja be az email címét, s nyomja meg a "mehet" gombot;
 3. lépés: megkapja az adott email címre azt a linket, amire kattinva, az új jelszó beírható;
 4. lépés : mentse el ezt az új jelszót, s lépjen be vele a "bejelentkezés" gombra kattintva.


Belépést követően az aktuális aukcióra kattintva az árverési katalógushoz jut, ahol Ön a következő funkciókat és információkat találja:

 • Minden árverési katalógusban megtalálhatja az aktuálisan szereplő tételeket kategóriákra szétbontva. Ez laptopon asztali gépen a a képernyő baloldalán található, mobilon, tableten középen legördülő ablakból tud választani.
 • A "Könyvek" kategórián belül továbbá kiválaszthatja az Önhöz legközelebb álló témakört - nem feltétlenül szükséges a teljes anyagot átnéznie. Ezek a témakörök a katalógus szám alatt jelennek meg kék keretben. Több témakört is választhat egyszerre.A tételek között navigálhat egyesével lépegetéssel ("előző tétel" v. "következő tétel" vagy - ha már ismeri a tétel számát, akkor az  "Ugrás tételszám alapján" keretbe írja be a megfelelő számot és az enter gomb megnyomásával megkapja a tétel licit oldalát. 
 • Liciteket először a fő aukciós (katalógus) oldalon kell leadni, majd az itt leadott licitek megjelenek "szív" piktogrammal jelzett "Licitjeim" alatt (jobb felső sarokban), ahonnan folytathatja a licitálást. Vagy a már leadott licitek megjelennek a "Saját fiók → aktív tevékenységem" menüpont alatt is, ahol szintén nyomon tudja követni a már licitált tételek útját.
 • Amennyiben Önt érdekli egy tétel, de még nem döntötte el, hogy akar-e leadni licitet rá, akkor "megfigyelt" státuszba helyezheti úgy, hogy a licit oldalon a jobb felső sarokban található gombostű piktogramra kattint, így ugyanezen szimbólum alatt a főoldalon is megtekintheti ezt a tételt, s licitálhat is rá. Mihelyt leadta licitjét a tétel átkerül a a "licitjeim" panelba. A megfigyelt tételek sorsa szintén nyomon követhető a "Saját fiók → aktív tevékenységem" menüpont alatt.
 • Aktuális ajánlat: az online licit aktuális állását, az aktuálisan nyerő licitet mutatja. (A tétel kikiáltási árát a funkciógombok fölött találja.)
 • Licit elküldése: a "licitálok" gomb megnyomása: Ha még senki nem tettek ajánlatot a tételre, akkor a kikiáltási ár az első licit. Minden további ajánlat a következő licitlépcső szerint megajánlható összeg lesz. Figyelem, LICITET NEM LEHET TÖRÖLNI! A licit gomb megnyomása fizetési kötelezettséggel jár!
 • Licit indul: a tételre adható online licitek indulásának kezdő időpontját jelzi.
 • Licit zárul: a tételre adható online licitek záró időpontját jelzi.
 • Hátralevő idő: az aukcio.net kiírja a tétel online licit zárulásáig hátralevő időt, visszaszámlál.
 • Licitügynök beállítása: Licitügynököt akkor érdemes beállítani, ha Ön nem akarja/tudja végig követni az árverést az interneten, hanem megajánl egy fix összeget, és az ügynök addig a határig képviseli Önt a licitharcban. A licitügynök egy beíró mező, közvetlenül a licit gomb alatt, a tétel mellett. Bármekkora összeget beírhat, DE ha a megadott összeg nem egyezik a licitlépcsőkkel, az oldal a hozzá legközelebbi eggyel kisebb összeget fogadja el. Pl. 30.500 Ft-ot ír be, de nálunk ilyen licitlépcső nincs, ezért 30.000 Ft-nak veszi. Ezt kiválasztja, és utána rákattint az "ügynök beállítása" gombra. A beállított licitügynök összege nem nyilvános, azt csak Ön látja. Licitügynököt akkor is állíthat be, ha az Öné volt az utolsó licit, ekkor nem önmagára licitál, hanem az ügynök  "betárazza" a későbbi licitjeit, arra az esetre, ha más vevő rálicitál arra tételre. Az  ügynököt menet közben is tudja módosítani, felfele és lefele is. Felfele bármeddig, lefele pedig: a korábban beállított összegtől lefele, DE a módosított összeg nem lehet kisebb, mint az aktuális nyerő ár + 1 licitlépcső. Ugyanakkora összeghatárnál a licitügynök nyerő a sima licitálóval szemben, vagyis a korábban leadott ügynöki ajánlat a nyerő. Ha két, azonos összegű ügynök beállítás van, akkor is az előbb beállított ügynök a nyerő.
 • Az el nem kelt tételek az aukció végéig visszakérhetők "újranyitom" funkcióval - ugyanúgy működik, mint a termes árveréseken a visszakért tétel-, de a teljes aukció lejárata után még 10 percig licitálható, amikor is minden visszakért tétel ugyanabban az időpontban lezárul. Az "újranyitom" gomb a licitoldalon található.
 • Azok a tételek amelyek még így sem kelnek el, átkerülnek az "AfterSale" menübe (utólagos értékesítés), amely a főoldalon található. Az itt megjelenő tételekre ajánlatot adhat, amely adott esetben lehet alacsonyabb is mint a kikiáltási ár. Az Aukciósház visszajelez Önnek - a beadóval történő egyeztetés után-, hogy ajánlatát elfogadta-e. Kérem ne feledje, hogy 20% árverési jutalékot az aftersale ajánlatoknál is felszámítunk!

Egyéb fogalmak:

 • Licit indul és licit zárul: az online aukció kezdő és végpontjai, e két időpont között zajlik az online aukció.
 • Licitlépcső: A licitek megajánlható lépésközeit mutatja, kerek összeghatárok között. A licitlépcsőt érdemes megtekinteni az online licit kezdete előtt.
 • Hosszabbítás (bizonyos esetekben): A tételek nem egyszerre járnak le és kerülnek át az újranyitom státuszba, hanem a megjelölt lezárási időponttól kezdődően 15 (vegyes) - 60 (festmény) másodperces eltéréssel járnak le. Ettől eltérő lejárati idő különbséget külön feltüntetjük az árverés meghirdetésénél.VÁLTOZÁS!  Amennyiben Ön az utolsó fél percben licitet tesz és tételre már volt licit, úgy az adott tétel lejárati ideje HÁROMSZOR fél perccel is meghosszabbodhat - annak függvényében, hogy az utolsó fél percben van-e 1-nél több licit. A meghosszabbítást a licit oldalon jelöljük.  Figyelem, a következő tétel nem várja meg, amíg az előző tétel eladódik! És fontos tudnia, hogy a tételeket Ön lapozza, nem a rendszer lép tovább! (Ekkor - különösen - érdemes a Licitügynök funkciót használni, hogy Ön azonnal tovább léphessen).
 • Értesítések:az aukcio.net rendszere azonnali email értesítést küld az online aukció menete során, amennyiben a "profilom" menüpontban bejelölte "Minden egyes, engem érintő liciteseményről értesítést kérek". Ezek a következők lehetnek:
  • ha Ön érvényes licitet tett;
  • ha az Ön online licitjét felüllicitálták;
  • ha Ön érvényes licitügynököt állított be;
  • ha az Ön licitügynöke érvényes licitet tett;
  • ha Ön nyerte meg a tételt;
  • Kérjük, hogy ellenőrizze e-mail fiókjának spam és egyéb mappáit is! Előfordulhat, hogy bizonyos e-mail címekre a rendszerünk által rögtön kiküldött levelek nem azonnal, hanem csak kis késéssel (néhány perc) érkeznek meg - ezért az aukcio.net nem vállal felelősséget!
  • Amennyiben nem szeretné az összes licit mail-t megkapni, akkor ezt a "profilom" alatt ki- és bekapcsolhatja.  
 • Értesítés az árverés végén:  Nyertes licitjeiről minden esetben az www.aukcio.net összesítő emailt küld, ahol ellenőrizheti elnyert tételeit, kiválaszthatja az átvételi módot  az Önnek leginkább megfelelő linkre kattintva. Későbbiekben ezt ellenőrizheti "Saját fiók → korábbi tevékenységem" menüpont alatt.

Kérem eszközén állítja be a pontos időt, mert rossz beállítás miatt is lecsúszhat a tételről!


Személyes átvétel: az elnyert tételek átvehetőek a Mike Portobello Aukciósház irodájában (1053 Bp. Múzeum krt. 27. II. emelet, 10-es kapucsengő) hétfőtől péntekig 11-15 óráig, de telefonon történő egyeztetést szükséges.